La dona en la prehistòria. 1r ESO

 L’exposició itinerant ‘Les dones en la Prehistòria’ organitzada pel Museu de Prehistòria de València i comissariada per Begoña Soler Mayor, s’exposarà en la Casa de la Cultura de Tavernes i el nostre alumnat de 1r ESOha pogut gaudir d'aquest.

El contingut de l’exposició s’emmarca en el moment històric del naixement de les primeres societats caçadores, recol·lectores i pescadores i l'Edat del Bronze, la qual ens acosta determinats aspectes de la vida quotidiana, tot donant a les dones el protagonisme que sens dubte hi tingueren.

L’exposició es divideix en sis grans blocs temàtics. Primerament, ens situa en el Paleolític per a descobrir la necessitat de la caça i la recol·lecció per a sobreviure. Es fa una reflexió sobre la importància de les diferents activitats econòmiques i el paper rellevant que hi tingueren les dones en elles.

En l’etapa del Neolític es parla sobre la importància dels espais domèstics i els espais de les dones, on es desenvolupaven activitats com la preparació i conservació dels aliments, la elaboració d’indumentària, el manteniment del foc i l'espai habitat.

Un altre eix bàsic de l’exposició és la imatge de la dona, amb un repàs de les figures femenines del Paleolític i del Neolític i l'art rupestre llevantí on es mostren rostres i siluetes de dones.

L’exposició també analitza la reproducció i la socialització del gènere femení en la Prehistòria, ja que són indispensables per a la supervivència del grup, la cura, el manteniment i la transmissió de valors i coneixements.

Per últim, es fa una interpretació de les restes de dones trobades a les excavacions arqueològiques i s’analitza el paper de les dones en l’actualitat a través de les societats del passat amb un anàlisi de les societats prehistòriques mitjançant la investigació antropològica i l'etnoarqueologia.






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PREMIS DIBUIXANT PER LA IGUALTAT

Vicent Chover guanya les I Olimpíades lingüístiques

Activitat de transició a l'ESO