Visita a l'IVAM

 






El dia 5 d'abril l'alumnat de 4t de l'ESO, 1r i 2n de batxillerat van visitar a València l'IVAM (Institut Valencià d'Art Modern). Van poder gaudir d'exposicions tan interessants com la de de Joseph i Anni Albers, Anna Boghiguian i Julio González.


"A vegades, inesperadament, el present es troba amb el passat" és la primera exposició monogràfica al nostre país dedicada a l'artista d'origen armeni Anna Boghiguian. L'autora explora l'impacte històric, econòmic, social i polític que, en el present, tenen determinats fets del passat. Per a això utilitza tècniques com el collage, instal·lacions, pintures, llibres d'artista i dibuixos, elements que componen aquest atractiu recorregut artístic, visual i sensorial.

Josef i Anni Albers, "L'art i la vida". Un matrimoni que es va conéixer a l'Escola de la Bauhaus i pioners de la modernitat en el segle XX a través de les seues línies de producció artística. Encara que cadascun elaborava el seu art de manera independent, tots dos es complementaven a la perfecció, enriquint l'u el treball de l'altre. És una exposició organitzada de manera cronològica i vam poder gaudir de l'estètica de les seues tan variades obres que van des de pintures, documentals, tèxtils, etc. fins a peces de mobiliari de la seua etapa en la Bauhaus.

Finalment per a acabar la nostra visita en el museu contemplarem l'exposició de "Julio González i les Avantguardes", on l'IVAM ha volgut (a partir d'obres que formen el seu fons artístic), establir un diàleg/discurs que relacione l'aspecte estètic, polític i social de l'època de l'artista amb altres artistes de les Avantguardes.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PREMIS DIBUIXANT PER LA IGUALTAT

Gran actuació dels nostres professors en el Trail Tres Creus'24

FPB presenta el seu projecte d'intercanvi a Pontevedra