25 N Dia Contra la Violència Masclista

 El Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones se celebra anualment el 25 de novembre per denunciar les violències que s’exerceixen sobre les dones en tot el món i reclamar polítiques en tots els països per a la seva erradicació.

Hui, com cada any,  al nostre pati hem alçat la veu per reivindicar que ja n'hi ha prou de violència masclista, de tot tipus de violència exercida sobre les dones i que tots som responsables quan riguem les gràcies dels masclistes, no denúnciem els abusos o justifiquem la violència.

La violència  és la manifestació més esfereïdora del masclisme  i representa un greu atemptat contra els drets humans, la dignitat i la llibertat de les dones. 

Hui hem aprés que la violència es pot representar en distintes:

  • Formes (física, psicològica, sexual, econòmica...),
  • Àmbits (En l'institut, en la classe, en la família, a la feina, al carrer, Quan estem de festa, etc.) 
  • Expressions (agressions sexuals, mutilació genital femenina, matrimonis forçats, esterilitzacions massives, maternitat obligatòria, submissió química, violacions en conflictes bèl·lics, etc.)
També hem aprés que la violència masclista es combat decididament sempre que aparega, en qualsevol forma i en qualsevol moment.

Entre tots i totes ho aconseguirem!!!

















Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PREMIS DIBUIXANT PER LA IGUALTAT

Vicent Chover guanya les I Olimpíades lingüístiques

Activitat de transició a l'ESO