Dia 8 de març a l’IES La Valldigna

 El dia internacional de les dones o dia de la dona treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (l’ONU).

 

Aquest dia es commemora la lluita de la dona per la seua participació juntament amb l’home al camp del treball i, per tant, del dret a la independència econòmica i, a la societat en general.

 

A Espanya, el 8 de març adquireix encara més força. Des d’aquest dia de l’any 1910, la dona va poder accedir a l’Ensenyament Superior en igualtat de condicions que l’home.

 

Les dones hem contribuït decisivament a la civilització humana i, a la vegada, hem aconseguit recuperar la paraula pròpia i donar sentit a la nostra experiència fins al punt de poder començar a modificar les relacions entre homes i dones.

 

Sempre hem buscat estratègies per a obrir portes tancades, per a fer-nos lloc allà on no en teníem.

 

Hui, des del nostre Institut La Valldigna volem donar veu a totes les dones que hui encara lluiten per un present i per un futur en què els drets de les dones són respectats en igualtat d'oportunitats.

 

Les reivindicacions d’aquest dia són les de cada dia. La nostra lluita és constant. Treballem per eliminar estereotips contra la discriminació laboral i salarial, contra la violència masclista, però sobretot per construir un canvi de paradigma amb la mirada posada en la plena igualtat d'oportunitats entre dones i homes.

 

Aquest és el gran repte que tenim al davant i l’hem d’assolir amb la complicitat de totes les institucions i agents socials, sumant els talents i les potencialitats de cada persona vinculada als nostres pobles i ciutats, perquè només així podrem fer-ho realitat.


El personal del centre s’ha sumat al manifest de l’alumnat amb el mocador solidari, el benefici del qual anirà destinat, junt amb la recaptació de les xapes de les Falles solidàries, als refugiats de Síria i Turquia afectats pels terratrémols, a través de Solidaritat a la Valldigna.











Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PREMIS DIBUIXANT PER LA IGUALTAT

Vicent Chover guanya les I Olimpíades lingüístiques

Activitat de transició a l'ESO